MattiMulari

Jan Vapaavuori maakuntauudistus, hallintohimmelit ja laskutaito

Vapaavuoren hallintohimmelit, maakuntauudistus  ja laskutaito

 

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori on ryhtynyt kaatamaan maakunta- ja sote uudistusta yhtenä perusteluna, että uudistus tuo yhden väliportaan lisää ja lisää vain hallintohimmeleitä.

 

Maakuntahallinolle (18 maakuntaa) siirretään nykyisiltä hallintohimmeleiltä 190 Sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatiota, 62 Ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-aluetta, 56 Maaseutuhallintoa, 44 Lomituksen kunnallista paikallisyksikköä, 22 Pelastuslaitosta, 18 Maakuntien liittoa, 15 Te-toimistoa ja 15 ELY-keskusta.
Onko tämä Vapaavuoren morkkaamaa himmelien lisäämistä?Tulevaisuudessa siis 18 maakunnan vaaleilla valitut valtuutetut päättävät näistä asioista.
Onko Vapaavuori nukahtanut, kun yhteen- ja vähennyslaskua peruskoulussa on opetettu vai onko Helsingin kouluopetus laskennossa ollut noin huonoa. Suosittelisin vapaavuorilaisille laskuopin alkaiden kertaamista.
Mistä todella on kysymys tästä Vapaavuoren ja hänen opetuslastensa masinoimasta offensiivista laillista esivaltaa ja lainsäätäjiä vastaan?
Kysymys on Vapaavuoren ja kaupunginjohtajien ja johtavien luottamusmiesten egosta.
Helsingin kaupungin vuoden 2016 tilinpäätöksen mukaan sosiaali- ja terveystoimen henkilöstöä oli 21792 eli 57,3 prosenttia kaupungin koko henkilöstöstä. Ilman liikelaitoksia ja sisäisiä eriä Helsingin kaupungin toimintamenoista Sosiaali- ja terveystoimen osuus oli 2 188 milj. euroa eli 47 prosenttia.
Pelko Vapaavuorella ja hänen Elinoillaan on siitä, että Helsingin kaupungin nykyisestä henkilöstä ja budjetista yli puolet siirtyisi vaaleilla valituille Uudenmaan maakunnan päättäjille. Tässäkin systeemissä helsinkiläisillä olisi melkein enemmistö. Vapaavuoren kaulakäätyjen paino siis puolittuisi, eikä hän voisi mesoa niin suurella äänenpainolla kuin nyt, kun alamaisjoukosta ja uskollisista aseenkantajista yli puolet olisi "kadonnut" pienempiin ja demokraattisempiin hallintohimmeleihin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström

Tämä esittämäsi laskuharjoitus on vasta silloin totta kun vastaavasti myönnät, että näiden erittelemiesi organisaatioiden johto irtisanotaan ja toimintoja ohjataan jatkossa vain näiden 18 maakunnan valittujen poliitikoiden taholta. Muussa tapauksessa näiden tulevien maakuntien osalta tulee todellakin uusi hallintokerros virkamiehineen edellisten lisäksi, joten miten se matematiikka koulussasi meni ?

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Juuri niin, ja kun yleisessä tiedossa on, että julkishallinnosta ei koskaan irtisanota yhtään henkilöä, edes vakaviin virkavirheisiin tai rikoksiin syyllistyneitä, vaan heille tehtaillaan uusi (suoja)työpaikka paremmin eduin.

Kuulin luotettavalta taholta vasta pari kolme viikkoa sitten kahdesta tapauksesta, jossa täysin epäonnistunut viranomainen siirrettiin itsenäisempään ja paremmin palkattuun kordinaattorin yms. hölynpöly tehtävään.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Matti Mulari, mitävikaa oli Kansanterveyslaissa?

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

"Onko tämä Vapaavuoren morkkaamaa himmelien lisäämistä?Tulevaisuudessa siis 18 maakunnan vaaleilla valitut valtuutetut päättävät näistä asioista."

Luuletko todella, että maakunnan tehtävät hoituvat vain näiden maakuntavaltuutettujen toimesta? Kyllä sinne maakuntaan tulee täsmälleen samanlaisia virkamiehistä koostuvia hallintohimmeleitä kuin nykyisinkin. Lisäksi jäljelle jäävät kaikki kuntien järjestelmät, sillä aika paljon jää töitä niidenkin hoidettavaksi. Moninkertaista hallintoa riittää!

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Kaikille tiedoksi, että maakunta- ja sote-uudistuksesta saa ajankohtaista tietoa, kun tilaa sen alla olevista linkeistä omaan sähköpostiinsa:

http://alueuudistus.fi/tilaukset

http://vm.fi/tilaa-aineistoja

Näin pysytään kaikki paremmin kärryillä, mitä meille ollaan nyt päättämässä. Havaitsemistaan epäkohdista kannattaisi kertoa eteenpäin sille omalle kansanedustajalle - jos mahdollista - ja kirjoittaa vaikka tänne US:een, jotta voimme yhdessä miettiä, mitä kullekin asialle tulisi tehdä. Maakunta- ja sote-uudistus ei ole vielä kiveen hakattu.

Toimituksen poiminnat